Vektro NV

Kon. Kasteeldreef 20
1860 Meise
Tel: 02 269 41 62
Gsm: 0475 294 844

Brand - Detectoren

Rookdetectoren aangesloten op een brandcentrale

Er zijn verschillende soorten detectoren

  • Optische rookdetectoren
  • Thermische detectoren op verschillende temperaturen
  • Gasdetectoren
  • Co detectoren
  • ........
De detectoren beschikken over een automatisch zelfdiagnose systeem zo worden storingen direct gemeld aan de centrale. De optische detector bijvoorbeeld is uitgerust met een verwisselbare kamer. Zo kan de rookdetector ter plaatse onderhouden en gereinigd worden.
De optische detector beschikt over automatische gevoeligheid. Bij stijgende vervuiling van de detector wordt de optische detector automatisch gevoeliger ingesteld. Eenmaal de vervuiling te hoog is geworden wordt er automatisch een signaal aan de centrale gegeven om de detector te reinigen.

Autonome rookdetectoren (niet aangesloten op het brandcentrale)
 Wanneer er geen alarmsysteem voorhanden is, dan zijn autonome rookdetectoren een goede oplossing. Deze zijn voorzien van een kleine batterij. Er moeten dus geen kabels worden gelegd door de woning. Deze detectoren kan je gerust zelf plaatsen als je een beetje handig bent. Het grootste nadeel hiervan is dat er bij een brandalarm enkel de kleine ingebouwde sirenes hun werk doen. Dus geen verwittiging naar de buitenwereld door externe sirenes of een telefonische melding. Zo is er ook géén
opvolging van het brandalarm als er niemand in huis aanwezig is.

Technische Productinfo
300 Series-Conventioneel
Autonome rookdetector
Autonome rookdetector Autonome  gasdetector  Inbouw gasdetector